Horváth Tamás polgármester támogatásával négy új önkormányzati képviselőjelölt is elindul a június 9-i helyi önkormányzati választáson, kétrészes cikksorozatunkban pedig arra tekintünk vissza, hogy az elmúlt időszakot alapul véve miként, milyen aktivitásokkal járultak hozzá Rákosmente közösségi életéhez, és fejlődéséhez.

Rákoskeresztúr 2. választókerületében a Horváth Tamás által támogatott új képviselőjelölt Pappné Veszprémi Júlia lett, aki 10 esztendeje a Rákosmenti Összefogás Óvoda intézményvezetője. Rákosmentének M. Tóth Katalin személyében már van egy óvodavezetőként tevékenykedő önkormányzati képviselője, aki ismét megméretteti magát jelöltként a június 9-i helyi önkormányzati választáson az 1. számú választókerületben. Nagyon agilis, és érdekképviseleti tevékenységének hatékonysága okán igazán kedvelik őt a körzetében, Pappné Veszprémi Júlia pedig már csak az azonos hivatás miatt is szintén birtokában van ezeknek a készségeknek. A tavaly júniusi „Újlak Piknik” elnevezésű családi rendezvény az Újlak utcai Általános Iskola előtti területen került megrendezésre, ahol ő alapítóként és fő szervezőként működött közre. Amint azt akkor elmondta: az volt a céljuk mindezzel, hogy Rákoskeresztúr kerületrész panelházas környezetében is kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a helybelieknek. Az RKSK Újlak utcai sportpályáján családi sportnapot tartottak 2023 októberében. Az esemény keretében a környék óvodái focicsapatokat alkotva mérték össze tudásukat, de a résztvevő gyerekek és szüleik különböző ügyességi feladatokat is kipróbálhattak a helyszínen. Ennek a projektnek is Pappné Veszprémi Júlia volt az életre hívója, a Mikulás Séta elnevezésű közösségi program ugyancsak az ő vezényletével került megrendezésre. Akkor a regisztrációt követően szülők és gyermekek együttesen teljesíthették a 4 állomásból álló útvonalat, amelynek végén az Újlak Utcai Általános Iskolánál egy-egy ajándékcsomaggal maga a Nagyszakállú várta őket. Pappné Veszprémi Júlia nevéhez fűződik ezeken kívül az ebtartókat megszólító Kutyabuli, valamint a nemrég megtartott Újlak Családi Nyuszifutás megszervezése.

Utóbbi két megemlített rendezvényen jelen volt Lambert Krisztina, aki Horváth Tamás támogatásával a június 9-i helyi önkormányzati választáson a 4. választókerületben, Rákoskeresztúr indul el. A Kutyabulin a LET Alapítvány kuratóriumi elnökeként állattartással kapcsolatos tanácsokat adott a jelenlévőknek, akiknek azt javasolta, hogy mindig odafigyeléssel és türelemmel foglalkozzanak házi kedvenceinkkel. Húsvéti ünnepekre hangoló közösségi programra gyülekeztek az érdeklődők március 23-án, az Újlak Utcai Általános Iskola melletti területen. A rendezvény a futóversenyre való regisztrációval, illetve nyuszis arcfestéssel vette kezdetét. Az eseményt Lambert Krisztina, a LET Alapítvány elnöke, és Pappné Veszprémi Júlia, a Rákosmenti Összefogás Óvoda igazgatója azzal a céllal szervezte meg, hogy a környéken elő 17. kerületi polgárokat közösséggé kovácsolja. Lambert Krisztina egyébként nagyon is tisztában van a lakosok gondjaival és örömeivel, hiszen 22 évig dolgozott Rákosmente Önkormányzatában, jelenleg pedig a Rákosmente Kft. munkatársaként igyekszik szolgálni a kerületieket. A karitatív jellegű Rákosmenti Adományház Egyesület elnökeként nagy fokú a szociális érzékenysége, és az állatvédelem is a szívügye.

Cikksorozatunk első része IDE KATTINTVA olvasható!