Horváth Tamás polgármester támogatásával négy új önkormányzati képviselőjelölt is elindul a június 9-i helyi önkormányzati választáson, kétrészes cikksorozatunkban pedig arra tekintünk vissza, hogy az elmúlt időszakot alapul véve miként, milyen aktivitásokkal járultak hozzá Rákosmente közösségi életéhez és fejlődéséhez.

A 6. választókerületben (Helikopter-lakópark, Rákoshegy térségében) a Horváth Tamás polgármester által támogatott képviselőjelölt Kiss László népzenész, énekes lett, aki nemcsak a kulturális életben van helyi szinten jelen. Ötletgazdája azoknak az ünnepi víztorony látogatásoknak, amiket az őt is a soraiban tudó Rákoshegyi Polgári Kör a kerületrész születésnapjához, illetve március 15-éhez kapcsolódva rendszeresen szervez, de ha éppen úgy adódik, a hajnali órákban szépítgeti a Rákoshegyen található Szabad Május téri játszóteret akkor is, ha a napközbeni elfoglaltságai miatt csupán a hajnali órákban van módja erre. Fűnyíróval is végig szokott menni ugyanezen a területen, ősszel pedig a lehulló faleveleket gereblyézi össze.

Megint máskor parktakarításba fogott a környékbeliekkel: gazoltak, összeszedték az elszáradt ágakat, valamint a mások által szétdobált szemetet. Amikor észrevette, hogy a Szabad Május téren elhelyezett két köztéri padnak hiányzik az ülőlapja, beszerezte a szükséges eszközöket, és orvosolta is a problémát egy barátjával közösen. Egy másik alkalommal pedig a Keresztúri-erdő és Rákoshegy határában található ismeretlen magyar katona sírját, és annak környezetét tisztította meg. Az Idősek Világnapján azok között az önkéntesek között volt jelen, akik felszolgálták a kerület nyugdíjaskorú polgárai számára az ételt.

Ami viszont egy vegytiszta érdekképviselet: mindig meghallgatja, és tolmácsolja is a városvezetés felé a lakossági észrevételeket. Ezek nyomán konkrét intézkedések történnek: a Szabad Május téri játszótéren például a régi salakos kosárlabda- és focipálya felületét műfüves borítással fedték le, új játszóeszközökkel bővült a tér, továbbá épült egy fedett szabadtéri kondipark is, a nagyobb gyerekek és a felnőttek örömére.

A 13. választókerületben, Rákoscsaba-Újtelepen dr. Bakos András indul el a június 9-i önkormányzati választáson. Beruházásokért, városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért felelős alpolgármesteri minőségében kiváló ismerője a helyi fejlesztéseknek, sikeresen lobbizott is értük, ha arra volt szükség, ezért minden bizonnyal választókerületi szinten is rutinszerű feladat lenne számára az érdekképviselet.

Legutóbb a Tiszta udvar, rendes ház, és Legszebb előkert pályázatok, illetve az ingyenes lakossági konténeres építési törmelék-gyűjtési akció, más alkalommal Rákosmente 2024. évi útjavítási programjának részleteiről, megint máskor pedig Rákosmente új Közlekedésfejlesztési Akciótervéről a Rákosmente Televízióban számolt be, amennyiben pedig elnyeri a választók bizalmát, bizonyára önkormányzati képviselőként is behívják majd adásfelvételre.

Rendszeresen részt vesz helyi közösségi eseményeken, például az RSR-ben rendezett katasztrófa- és honvédelmi versenyen, vagy a kiszehajtáson, és arra is volt alkalom, hogy a kerület néhány 90. születésnapját ünneplő szépkorúját személyesen köszöntötte fel.

(folytatjuk)