Cikksorozatunk második részében (az elsőt IDE KATTINTVA olvashatják!) olyan eseményekről számolunk be, amelyek esetében Horváth Tamás polgármester kétkezi munkája által származott a kerületben élőknek érdemi előnye, segítsége.

Az általa vezetett kerület iránti maximális elkötelezettségnek, lojalitásnak egyik árulkodó jele, ha egy városvezető az egyéb teendői mellett a lakosság érdekeit szolgáló kétkezi, fizikai munkát végez.

A pandémia helyi szinten is sok nehézséget okozott, és Horváth Tamás polgármester nem csupán járványügyi intézkedéseket helyezett érvénybe, hanem maga is tevékenyen részt vett a közterületek fertőtlenítésében, és a koronavírus járvány kirobbanásának esztendejében szintén az ő vezetésével önkormányzati képviselők és önkéntesek teljes fertőtlenítésnek vetették alá az érettségi vizsgáknak otthont adó helyi intézményekhez vezető utakat, az iskolák előtti területeket, a bejáratokról sem elfeledkezve-

Országszerte letört ágakat, összetört autókat, és kicsavart fákat hagyott maga után a tavalyi évben az augusztus 5-én, hajnalban lecsapó heves vihar, ami Rákosmentét sem kímélte. Igaz, az előálló helyzet más jellegű kihívásokat jelentett, mint egy világjárvány megjelenése, ám Rákosmente lakossága ezúttal ismét számíthatott a városvezetésre. Már aznap reggel megkezdődött ugyanis a károk felszámolása, amelyben Horváth Tamás személyesen is részt vállalt, mi magunk is láttuk őt akkor, amint munkavédelmi sisakjában a kidőlt fák ágait saját kezűleg, elektromos fűrésszel darabolta szét a könnyebb elszállíthatóság érdekében.

A Rákos-patak partjának kaszálását évente kétszer a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. végzi, de Horváth Tamás polgármesteri ciklusa alatt többször előfordult már, hogy az intenzív fűnövekedésre való tekintettek a városvezető Dr. Füzesi Péter alpolgármestert is bevonva a munkálatokba, maga oldotta meg a Rákosmente Kft. gépeinek segítségével a problémát a fenntartók helyett.

A Naplás út Rákoscsaba-Újtelep egyik legforgalmasabb helyszínének számít, az ott található buszmegállók pedig nagy segítségére vannak a tömegközlekedés használóinak. Tavaly azonban ismeretlen tettesek megrongálták az önkormányzati költségvetésből korábban odatelepített fedett buszvárókat, melyek falfirkáktól való megtisztítását Horváth Tamás polgármester kezdeményezte, illetve kétkezi munkát fektetett a firkálmányok eltüntetésébe.

(folytatjuk)