Bő egy évtizede Európa északi országaiban egyre többször jutottak parlamentbe az úgynevezett „Kalózpártok”, akik egyvalamiben nagyon hasonlítottak egymásra: a tagok szinte mindent kifiguráztak.

Arra kevesen számítottak, hogy Magyarországon a két oldalon található pártok közé ékelődve még lesz létjogosultsága egy „kalózpártnak”. Ők lettek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (röviden MKKP) 2014 óta bejegyzett párt Magyarországon, azt megelőzően egyesületként működött. Kezdeti céljuk az volt, hogy a magyar politikai elitet parodizálva bebizonyítsa működésük visszásságait, bírálva a többi párt korrupt, pénzközpontú működését. Az MKKP működése során intenzíven alkalmazza az utcai művészet kreatív eszközeit, mint például az aszfaltrepedés-színezést.

Ám a 2022-es országgyűlési választásokra készülve a Kutyák írtak egy olyan korrupcióellenes programot, amire nagyon sokan felkapták a fejüket. A programot böngészve többek között ilyen mondatokat találunk:

A közbeszerzési rendszer jelenleg úgy van kialakítva, hogy sok esetben csak egy szűk kör tudjon elindulni a versenyben. A központosított közbeszerzéseket meg kell nyitni a kisebb cégek előtt. Olyan rendszert alakítunk ki, amely az irányított (manipulált) közbeszerzéseket automatikusan azonosítja és hatóságilag kezeli. A kis értékű meghívásos közbeszerzéseket megszüntetjük. Az alvállalkozói szerződések, és a műszaki leírások nyilvánossá tételével garantáljuk az átláthatóságot és az összehasonlíthatóságot.

Központi árelemzést vezetünk be adatalapon, annak érdekében, hogy az állam tudja, hogy mi a piaci átlagár, és ellenőrizni is lehessen, hogy ne térjen el ettől az árszinttől nagyságrendekkel a közbeszerzés. A bíráló bizottság feladata lesz, hogy ezzel a piaci árszinttel összevesse a beérkezett ajánlatokat. A közbeszerzési kutatóintézet létrehozásával azt a szakmai alapot teremtjük meg, ami hosszú távon képes a hatékonyságot és az ellenőrizhetőséget garantálni.

Természetesen, ha bővebben is el szeretnéd olvasni a programot, akkor KATTINTS IDE!

Rákosmentén Szin Richárd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, akinek korábban megjelent interjújából szemezgetünk:

– a jelölt szerint nem lesznek hatással a többi jelölt csatározására az MKKP-re leadott voksok, mert szavazóik biztosan nem támogatnának más pártokat.

– a programpontjaik közül Szin Richárd kiemelte a rákosligeti reptér létesítését, hogy ne csak a rákoshegyieket zavarja a repülők zaja.

– a Rákos-patakra jachtkikötőt fognak építeni, hogy a helyi oligarchák is kihasználhassák a különleges vízrajzi adottságokat, és ne csak a kutyasétáltatók és nordic walkingosok monopóliuma legyen a terület használata.

– ezek mellett a rákoscsabai mélyföldek hollandosítása is tervben van, mert valamiért azt a környéket közép-kelet-európai falusi stílusban építették, ami nem passzol a helyi földrajzi adottságokhoz.

Bármennyire is meglepőnek tűnnek ezek az ígéretek, az kézzel fogható, hogy egészen nagy számú szavazatra számíthat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, és azon belül is a rákosmenti jelölt, Szin Richárd.