Véget ért a 2022-es országgyűlési választás, Rákosmentén a Fidesz-jelöltjét, Dunai Mónikát választották meg a szavazópolgárok.

A nagy egész kedvéért – talán sokan már nem is emlékeznek rá – összegezve elmondhatjuk, hogy az ellenzék oldalán többen is úgy gondolták, hogy ők az érdemesek arra, hogy a rákosmentieket képviseljék az Országgyűlésben.

Bő egy évvel ezelőtt a jobbikos Szilágyi Györgyön kívül, a Momentum aktivistája, Gergely Bálint, és az ős-MSZP-s Lukoczki Károly is úgy gondolta, hogy ideje megmérettetnie magát. Javában zajlott az ellenzéki kampány, amikor egy verőfényes szombat reggelen arra ébredtünk, hogy Gergely Bálintnak megálljt parancsoltak, és Szilágyi György alá vezényelték, így két fősre szűkült az előválasztás.

Nem tisztünk állást foglalni, ám nagy meglepetést keltett a rákosmentiekben, hogy Szilágyi György legyőzte Lukoczki Károlyt, aki aztán kénytelen-kedvetlen, de beállt legyőzője mögé és aktív kampányba kezdett.

Rákosmenti emberekkel beszélgetve, az ő gondolataikat meghallgatva egyértelműnek tűnt, hogy a Jobbik alelnöke, Szilágyi György nyeri magabiztosan a választást. Ám azzal nem sokan számoltak, hogy a kampány utolsó hónapjában egyre másra esnek ki a csontvázak a szekrényből. Ezek közül talán a legnagyobb az volt, amikor kiderült, hogy Szilágyi György „igazán jó véleménnyel” van a hazai zsidóságról, és a romákról.

2022. április 3-án a rákosmenti választópolgárok eldöntötték, hogy nem kérnek Szilágyi Györgyből, és a Fidesz-jelöltjének, Dunai Mónikának szavaznak bizalmat.

Csak érdekességként említjük meg, hogy a nagy ellenzéki összefogásból az lett, hogy az urnák lezárása után pár órával a Momentum emberei (Környei Balázs András és Gergely Bálint), valamint az MSZP-s Lukoczki Károly azonnal „kiléptek” az ellenzéki együttműködésből: Facebookon lecserélték Szilágyival közös képeiket, és magukat állították a középpontba…