Az ellenzék rákosmenti jelöltjéről, Szilágyi Györgyről néhány nappal ezelőtt egy olyan videó került elő, amin antiszemita kijelentéseitől volt hangos – fel is kapta a nemzetközi sajtó. A Mandiner egy új hangfelvételt hozott nyilvánosságra: most nem tesz náci kijelentéseket, hanem egész egyszerűen zsidózik.

Szilágyi György nem rejti véka alá, hogy egyetért és elismeri a hírhedt neonáci börtöntöltelékből álló Aryan Army (Árja Testvériség) nevű, bűncselekmények és gyilkosságok egész sorával meggyanúsított bűnszervezet erőfeszítéseit.

Bár úgy tűnik, hogy ezek a mondatok már a baloldal fogadatlan prókátoránál is kiveri a biztosítékot, hiszen az újságíróban is ugyanaz a kijelentés fogalmazódott meg, mint jónéhány rákosmentiben.

Mertük remélni, hogy ezzel egy időre csitulnak a hullámok Rákosmente feje felett, ám új nap, új „csontvázat” talált a Mandiner Szilágyi György életében.

Szilágyi György egy békéscsabai fórumon olyan monológot adott elő, amely olyan nyelvtani bravúrokat tartalmaz, mint például: hogyan lehet néhány másodpercben belül megsérteni a zsidókat és a romákat?

Látunk egy tönkrevert sereget, az SZDSZ-t, akit a nemzeti erők fél évvel ezelőtt szinte lesöpörtek a Föld színéről. Ezt a tényleg szélsőséges, velejéig romlott, idegen ideológiákat és idegen nemzeteket képviselő társaságot fél évvel ezelőtt a Jobbik tönkreverte. Szinte lesöpörte a politikai palettáról, már nem számít tényezőnek és el is tűnne onnan, hogyha nem nyújtanának neki segédkezet. Ne fitymáljuk le az SZDSZ-t, bár lehet az ő esetünkben ez a szó nem is a legmegfelelőbb, ne becsüljük le őket, hiszen még a munkájukat nem fejezték be. Az ő céljuk az lenne, hogy az ország egyik fele lakatlan legyen, jöhetnének a barátaik és felvásárolhatnák ezeket a területeket, másik fele pedig Lakatos, és azoktól is felvásárolhatnák.

Ha esetleg neked ezen mondatok elolvasása után még élő szóban is meghallgatni a kijelentéseket Szilágyi György szájából, akkor azt is megteheted:

Úgy tűnik, hogy Szilágyi György így van egységben a zsidókkal és a romákkal.