Azt sem tudja megemészteni a rákosmenti átlagpolgár, hogy Szilágyi György miért nem reagált semmit a Jobbik alelnökének, Z. Kárpát Dánielnek a karlendítős videójára, most már szavakat sem talál arra, hogy miért kellett március harmadik hétvégéjén Rákosmentének bekerülnie a nemzetközi politikai botrányhírek fősodrába – az ellenzéki jelöltnek köszönhetően.

Arról már korábban írtunk, hogy hiába tettük fel kérdésünket Szilágyi Györgynek Z. Kárpát Dániel videójával kapcsolatban, választ eddig nem kaptunk.

Azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy nem ez lesz a szavak szintjén minket, rákosmentieket képviselni akaró Szilágyi György egyetlen botránya.

Március 19-én a The Jewish Voice című hírportál írta meg, hogy Szilágyi György beszédet mondott a hírhedt neonáci börtöntöltelékből álló Aryan Army (Árja Testvériség) nevű, bűncselekmények és gyilkosságok egész sorával meggyanúsított bűnszervezet védelmében.

A portálra feltöltött videón az alábbi mondatokkal védi Rákosmente ellenzéki jelöltje skinhead frizurát és horogkeresztes tetoválást viselő bűnözők által vezetett csoportot:

Az Aryan Army azt, hogy mindenki tudná, soha nem volt náci jelkép, az az amerikai börtönökben a fehéreknek a csoportosulása, ami ugyanúgy megvan a feketéknek is, ez egy érdekvédelmi szervezet.

Szilágyi György érvelése szerint az amerikai kosárlabda-csapatok 80 százalékának a címerében benne van a white power. A black power meg a fekete kosárlabda-csapatokéban, így teljesen természetes és jogos, hogy az Aryan Army ezt használja.

Az amerikai portál felidézi, hogy nem ez volt az egyetlen antiszemita kijelentés, amit jobbikos vezető tett. Korábban a párt egyik vezető politikusa szólt be a zsidó szervezeteknek:

örülnék, ha a büszke magyar zsidók visszamennének játszani az apró, körülmetélt farkukkal.

A Hír TV-nek nyilatkozva pedig egyenesen a Simon Wiesenthal Központ nevű holokauszt emlékügynökség betiltását követelte a magyar kormánytól.

Ilyen, antiszemita előzmények után a Jobbik elnöke, Jakab Péter is felkereste Rákosmentét, és kijelentette, hogy Szilágyi György az ellenzék teljes bizalmát élvezi.