Úgy tűnik, hogy az eddigi egységes baloldali kiállás Szilágyi György mellett kezd repedezni. Dévényi István, a Magyar Hang újságírója felettébb érdekes Facebook-bejegyzéssel jelentkezett.

Március harmadik hétvégéjén a The Jewish Voice című hírportál írta meg, hogy Szilágyi György beszédet mondott a hírhedt neonáci börtöntöltelékből álló Aryan Army (Árja Testvériség) nevű, bűncselekmények és gyilkosságok egész sorával meggyanúsított bűnszervezet védelmében.

Március 20-án Szilágyi György az Elágon utcafórumot tartott, amin megjelent a magát a jobbszélről a balszélre átkormányzó Jobbik elnöke, Jakab Péter is, aki az ellenzéki jelölt érdemeit méltatta.

Természetesen a kirobbant botrányról szemérmesen hallgattak a résztvevők!

Azt azonban észrevettük, hogy Bohár Dániel is megjelent az eseményen, és utána kérdéseket tett fel az ellenzék rákosmenti jelöltjének, amit IDE KATTINTVA láthattok.

Számunkra ennél is érdekesebb, hogy az ellenzékinek tartott Magyar Hang újságírója Facebook-bejegyzést szentelt Szilágyi György botrányának, és Bohár Dániel ezzel kapcsolatos videójának:

No, hát megnéztem Szilágyi György, a Jobbik alelnökének ifjúkori videóját, és az van, hogy amikor valaki a “White Power”-t magyarázza, meg a focimeccsek huhogóit mentegeti, az bezony vállalhatatlan.

És lehetne az is, hogy Szilágyi György elnézést kér, miszerint igen, volt az az időszaka az életemnek, amikor ilyen baromságokban hittem, de kinőttem, és röstelkedve gondolok vissza azokra az időkre.

Én is voltam Fidesz-szavazó, sőt, ugye Fidesz-tag is (bár ez az utolsó években már csak brahiból), mert még 2010-ben is sziklaszilárdan hittem benne, hogy Orbán Viktor jót tesz a poszt-Gyurcsány, poszt-Bajnai országnak. Tévedtem.

Bohár Dániel meg az, aki, ettől még időnként jogosak a kérdései, például most is, ha pedig egy sáros politikus azzal rázza le válasz helyett, hogy propagandista, akkor az illető épp a Fidesz kottáját játssza, amit elméletileg épp meg akar haladni, ki akar hajítani az ellenzék.

És akkor most nekem, mint választópolgárnak, gondolkodás nélkül be kellene ikszelnem a XVII. kerületben Szilágyi Györgyre, csak, mert végre szét kell esnie a NER-nek mindenáron. Bármi áron?

Ezek után bennünk is csak egy kérdés fogalmazódik meg:

Bármi áron?