Itt a nyár, és a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontnak ebben az évszakban is megtaláltuk a funkcióját. Ezúttal annak jártunk utána, hogy mivel segítik az intézményben a kerületbeliek kikapcsolódását.

Megérkezett a nyár, amire a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont csapata is felkészült, valamennyi korosztály számára kínál valamilyen programelemet. A legnagyobb problémát éppen az általános iskolás, jellemzően alsó tagozatos gyermekek napközbeni felügyelete jelenti a vakáció ideje alatt is teljes munkaidőben dolgozó szülőknek. Rákosmente Önkormányzata eddig is segítségére volt ebben az érintetteknek azzal, hogy a szünidő nagy részében napközis tábort üzemeltetett, ám igazán jó ötletnek ígérkezik, hogy annak helyszínéül ebben az esztendőben a ténylegesen többfunkciósnak mondható RSR épületét tette meg. A rendezvényközpontban a tábor szervezői minden héten 170 gyermek számára biztosítanak tartalmas időtöltést, a tematika a sportok körül összpontosul, a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok kapcsán.

A nagyobb gyerekekhez is szól, és persze azok sportok iránt fogékony szüleihez a Mozdulj Rákosmente program legújabb kezdeményezése, melynek során június 8-án.a kerületi lakosok a tollaslabdázás technikájával és annak szabályaival ismerkedhettek meg. Ám itt még nem áll meg a történet, ugyanis a Kék Sólymok Tollaslabda Sportegyesület segítő közreműködésével egészen augusztus 22-ig bárki tollaslabdázhat az erre előkészített hat pályán, klimatizált körülmények között  a nyári melegben. A tollaslabda a legegyszerűbb sportok közé tartozik, mégis rengeteg pozitív hatása van a testre és a szervezetre. Javítja a fizikai erőnlétet, a koordinációs- és koncentrálóképességet, fejleszti az ügyességet és gyors tempója révén az állóképességet. A Mozdulj Rákosmente program keretében Czanik Balázs aerobic edző és életmód tanácsadó február óta tart a létesítmény falai között edzéseket, a senior torna résztvevői pedig a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont facebook-oldalán mondtak egy videós összeállításban neki köszönetet. Az épület egyebek mellett azért is készült el, hogy legyen egy olyan közösségi tér Rákosmentén, ahol a kerület lakosai együtt tudnak sportolni, és ennek a kívánalomnak az RSR nyáron is eleget tesz.

Persze akadnak olyanok, akik mások sportteljesítményét is szívesen figyelemmel kísérik a sajátjuk mellett, vagy pedig még nem szánták rá magukat az életmódváltásra, ám szívesen nézik a Labdarúgó Európa Bajnokság meccseit másokkal együtt, közösségben. Rájuk is gondoltak az RSR-ben, ahol a csarnok előtt óriás kivetítőn szurkolhatnak a csapatoknak a kerületbeliek az eddigi gyakorlatnak megfelelően. A létesítmény szurkolói zónája már az EB kezdete óta rendszeresen megtelik rákosmentiekkel, akik az ottani büfé csapolt söreit fogyasztva drukkolhatnak, ehhez csak egy asztalfoglalás szükséges.