Az Advent Rákosmentén rendezvényfolyamának elindulásával egy időben ismét megnyílt a Fő téren felállított korcsolyapálya a téli sportok kedvelői előtt, összeszedtük tehát az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, érdekességeket.

Tavaly az energiaválság okán az Advent Rákosmentén programsorozatnak nem lehetett része a korcsolyázás a Fő téren, idén azonban Horváth Tamás polgármester a hivatalos közösségi oldalán már november 13-án bejelentette, hogy ebben a szezonban nem kell nélkülözniük a kerületben élőknek ezt a lehetőséget, el is jutottak hozzá egyébként a koripályát hiányoló visszajelzések. November utolsó hetében a jég dagasztása kezdődött meg, és bárki megfigyelhette, amint nagyban duzzadt a jég a pályán, hogy aztán a december 2-i megnyitóünnepségen minden rendben legyen vele.

Egészen hosszú ideig, 2024. február 4-ig bárki hódolhat majd itt, a 17. kerületben a korcsolyázás iránti szenvedélyének, hétfőtől csütörtökig 9 és 20 óra között, pénteken és szombaton 9-től 21 óráig, vasárnap pedig 9-től 20 óráig van nyitva mindig a műjégpálya a Fő téren, persze az időjárás függvényében. Hogyha valaki szívesen lépne a jégre, de nincsen korcsolyája, esetleg a sajátját a legutóbbi használat óta kinőtte, 1000 forint ellenében kölcsönözhet egyet a helyszínen, szóval nem jelenthet akadályt az, ha nem rendelkezünk megfelelő felszereléssel.

Miként lehet praktikusan és kényelmesen felöltözni a korizáshoz?

A szakértők tanácsai alapján több zokni egyidejű viselése helyett egyetlen vastagabb típus tökéletesen megfelel, pulóvernél viszont nem annak vastagsága számít, többre megyünk a réteges öltözködéssel. Ha csupán egy vastag pulcsit választunk, nem tudunk szükség esetén levenni belőle, így könnyebben megizzadunk, amitől fázni fogunk korcsolyázás közben. Ráadásul a vékonyabb ruhákban könnyebb a mozgás is, ami ennél a sportnál fontos lehet. A farmer könnyen lehűl és vékony is, ezért a nem túl szűk, de azért vastagabb nadrágfajtát válasszunk, mielőtt elindulunk a Fő térre. Mindig legyen velünk viszont sál és sapka, mindkét ruhadarab sokat tesz ugyanis hozzá a hőérzetünk növeléséhez.

Miután tisztáztuk ezeket a kérdéseket, ideje rátérnünk egy igazán jó hírre: a belépő idén is mindössze 500 forintba kerül, ez az ár pedig évek óta nem emelkedett! Sőt, a csoportok további kedvezményben részesülnek. Hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között óvodai csoportoknak és iskolai osztályoknak a belépésre személyenként 250 forintért van lehetőségük, a kísérők a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe.

Ami még érdekes lehet: az elmúlt esztendők gyakorlatához hasonlóan olyan alkalmak is lesznek, amikor zenei aláfestéssel, nagyszerű fényjátékok közepette korcsolyázhatnak a mindazok, akik kilátogatnak a Fő térre. December 6-án 18:30-tól speciális Mikulás-napi jégdiszkót tartottak a helyszínen, 8-án, 15-én, és 22-én 18 órától pedig szintén részük lehet a kerület polgárainak hasonló élményben. December 29-én úgynevezett Előszilveszteri Jégdiszkó jön, és mindannyiszor DJ Bolha keveri ilyenkor a zenéket.