Az Advent Rákosmentén rendezvénysorozat a kerület egyik legnépszerűbb szabadtéri közösségi eseményének számít, és holnap meg is nyitja kapuit az ahhoz kapcsolódó vásári forgatag a Fő téren. Ezúttal ez a programfolyam fog írásunk középpontjában állni, hiszen már mi magunk is nagyon várjuk az idei ünnepi kavalkádot annak minden hagyományos és újszerű elemével.

Bár az Advent Rákosmentén rendezvénysorozat már hosszú esztendők óta része az ünnepekre való ráhangolódás folyamatának itt, a 17. kerületben, mégis akkor érzékeltük a valódi jelentőségét, amikor beütött a pandémia, amely különleges szituációt teremtett. A kialakult járványügyi helyzetre, valamint a rendkívüli intézkedésekre való tekintettel elmaradt Rákosmente Fő terén a hagyományos adventi ünnepi vásár a színpadi programokkal, és csupán a hatalmas karácsonyfa és adventi koszorú, valamint a jászol emlékeztette az ikonikus helyszínen áthaladó lakosságot a közelgő karácsonyra 2020 decemberében.

Tavaly a vásárt és a koncerteket megtartották, ám a jégpályát nem állították fel az akkori energiaválság okán egy igen felelősségteljes döntés értelmében, idén azonban nagyon jó hír érkezett. Egészen biztosan lesz a Fő téren koripálya, jövő héten pedig itt, az oldalunkon részletesen is foglalkozunk majd ezzel a programlehetőséggel, olvasóként is számítunk tehát akkor a téli sportok szerelmeseire.

Addig azonban a színpadi kínálatba lestünk bele, és felfedeztünk jó néhány népszerű énekest, együttest. A Kiss Kata Zenekar rendszeresen fellép Rákosmentén, így 2023 december 2-án is velünk lesz, aztán Heincz Gábor Biga gondoskodik arról, hogy a Fő téren jó hangulat legyen. Vasárnap a Cotton Club Singers egykori énekesnőjének, Szűcs Gabinak tapsolhatnak a kerületbeliek, no és a régi ismerősnek számító Domino Rock Bandnek.

December 6-án viszont külön Mikulásváró rendezvény várja az egybegyűlteket: a Jégdiszkóban szórakozhatnak a nagyobbak, az Alma együttes koncertjén pedig a kisebbek.

December 9-én a többedjére visszatérő Kolompos Együttes, 18 órától pedig Király Viktor lép fel, egy nappal később az Üstökös Rock Band játszik majd az adventi forgatagba kilátogató érdeklődőknek.

December 16-án 16 órától újra a gyerekeknek kedveznek a szervezők, akik a Bergengóc Zenegóc Együttest szintén meghívták Rákosmentére, ugyanaznap mindemellett Kamarás Iván színművész is ad majd egy ünnepre hangoló koncertet.

December 17-én 18 órától a Fő térre Petruska hozza majd el slágereit, és azokkal együtt 17. kerületi kötődésű zenésztársát, Temesvári Bencét, akivel régebben rendszeresen fellépett.

Kalap Jakabnak tavaly is nagyon nagy sikere volt a rákosmenti gyermekek körében, így az idei rendezvény utolsó napján, december 23-án ugyancsak egy interaktív műsorra számíthatunk tőle, a Karthago zenekar nagykoncertje pedig minden bizonnyal a teljes rendezvényfolyam méltó lezárása, tetőpontja lesz.

Advent négy hétvégéjén persze a helyi óvodák, iskolák, hagyományőrző és művészeti csoportok egyaránt bemutatkoznak, szombatonként tíz órától, és vasárnaponként 14 órától tehát mindig történni fog valami a helyszínen, pláne, hogy a szervezők térprogramokkal is készülnek. Lesz óriásbuborék-show, megint jönnek a tűzzsonglőrök, és a helyi rendvédelmi szervek is megmutatják kivilágított járművüket, amellyel természetesen elsősorban a Fő térre elhozott gyerekeknek kedveznek.

Az adventi koszorú gyertyáin hétvégente ismét fellobbannak a lángok, és bár a vásárban az ajándéktárgyak mellett finom ételek és italok kaphatók, az élmények sokasága és az együttes ünnepvárás meghittsége a léleknek is szolgáltat táplálékot.

A részletes programért kattintsatok IDE!