Útfelújítások, családbarát, ökológiai, sportjellegű, illetve kulturális tematikájú fejlesztések sora volt jellemző a rákosmenti őszre. Ezúttal arra tekintettünk vissza, hogy milyen beruházások valósultak meg  szeptemberben, októberben, és november legelső hetében kerületi szinten.

Tovább folytatódik a kormány által támogatott egyik legjelentősebb útépítése Rákosmentének. A Pesti út tehermentesítését szolgáló fejlesztés keretében a kivitelezők a Vidor utcában zajló munkálatok leglátványosabb részét, azaz a beruházásban szereplő híd kiszélesítését végzik jelenleg. A munkálatok részeként kialakításra kerül egy lámpás csomópont a Keresztúri és Cinkotai útnál, bővítik a meglévő közvilágítási hálózatot, illetve egy kétsávos útpályát is létesítenek, melyet már aszfaltréteggel láttak el a szakemberek.

Az elmúlt időszakban lezárult viszont a helyhatóság útfelújítási programjának első üteme, amelynek égisze alatt a Piski utca munkálatai fejeződtek be utolsónak, de a XI. utca, az Agyagos utca, a Tiszanána utca Nyomdász utca és Kékliliom utca közötti része, a Pásztorfalva utca Zrínyi utca és Erzsébet körút közötti szakasza, a Gombosi utca, a XXIV. utca, valamint a Jászladány utca Ősagárd utca és Ároktő utca közti szakasza is új útburkolatot kapott a közelmúltban. Amint annak utánajártunk, a második ütemben további utcákat újít fel az Önkormányzat, a vonatkozó munkálatok előkészületei pedig már folyamatban vannak.

A városvezetés nemcsak az ilyen vonatkozású projektekre fektet kiemelt hangsúlyt, hanem ugyanúgy odafigyel a családbarát jellegű fejlesztésekre, amelyek egyike éppen októberben valósult meg, ezúttal egy rákosligeti játszótérre helyeztek ki újonnan baba-mama típusú hintát akkor a szakemberek. Hasonló irányelvek mentén újabb intézmény udvarára kerülhetett önkormányzati hozzájárulással prémium pázsit, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek akár az esőzések után is minél többet tartózkodhassanak kint a szabadban. Ennek a projektnek az elmúlt hónapban a Százszorszép Óvoda munkatársai, illetve a hozzájuk járó gyerekek örülhettek, ám idén ősszel nemcsak ők élvezhettek korszerűsítés által nyújtott előnyöket, hiszen szintén átadásra került a Rákosmenti Kuckó Óvoda felújított tetőszerkezete, és hozzá kell tenni, hogy a létesítmény az elmúlt esztendőkben egyéb korszerűsítésen is átesett, amikor megújították az épület homlokzatát, valamint az udvaron található játszóeszközöket.

Az előző hónapban Rákoshegy új közösségi házát ünnepélyes keretek között átadták a rákosmentieknek, tudva, hogy az otthont ad majd számtalan jövőbeli kulturális eseménynek, a kialakításánál fogva akár hasonló funkciókat is ellátó Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont pedig időközben már egyéves lett. Horváth Tamás polgármester ugyanebben az időszakban saját hivatalos közösségi oldalán jelentette be: megvan az új kivitelező, folytatódik a Gózon Gyula Színház épületének felújítása, így a teátrum a 2024-25-ös évadban előreláthatólag újfent benépesítheti a nézőteret.

A Klímabarát Települések Szövetsége hirdette meg Life Logos 4 Waters elnevezésű városi vízmegtartásra és csapadék elvezetésre irányuló projektjét, amelyre Rákosmente Önkormányzata sikeres pályázatot adott be. Ennek keretében épülhetett meg Rákoskeresztúron a 17. kerület első esőkertje, amely elsősorban a nagy mennyiségű eső során lezúduló csapadékvíz elvezetésében nyújthat segítséget.