Vajon milyen célból állít valótlan a Momentum rákosmenti fenegyereke a Naplás út – Tarcsai út forgalomi rendjével kapcsolatban?

Rákosmente Rákoscsaba-Újtelep részén élők évek óta szenvednek a Naplás út – Tarcsai út közötti területen átmenő forgalomtól. Az egyértelmű, hogy valamit tenni kell! Ennek pedig az a legdemokratikusabb módja, hogyha kikérjük az emberek véleményét.

Úgy tűnik, hogy Rákosmente Önkormányzata is ezt az utat választotta. A szavazást megelőzte több lakossági fórum, április 25-én szerkesztőségünk néhány tagja is ott volt a Diadal Úti Általános Iskolában.

A fórumon bemutatták a – szakértők által is elfogadott – három javaslatot. A több mint 2,5 órás fórum végén Horváth Tamás polgármester feltette a következő kérdést a jelenlévőknek:

Ha egyik javaslat sem éri el az 50%+1 szavazatot, akkor Rákosmente Önkormányzata melyik javaslat mellett tegye le a voksát?

A megjelentek kézfeltartással fogadták el a 3. számú javaslatot.

Június 23-án Rákosmente polgármesterének közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint a szavazatok nagyjából harmadolódtak, és mind a három javaslat 200+ szavazatot kapott.

Érdekesség és a téma szempontjából a legrelevánsabb, hogy a legtöbbet szavazatot – 254-et – a 3. számú javaslat kapta.

A polgármesteri bejegyzés szerint Rákosmente Önkormányzata a 3. számú javaslat megvalósítását fogja támogatni.

Azonban az ügy itt nem állt meg, mert Gergely Bálint, a Momentum helyi politikusa

– aki már a szavazás időtartama alatt is pártpolitikát csinált egy kerületi kérdésből –

hozzászólt a poszthoz, aminek az a lényege, hogy Rákosmente polgármestere rákényszerítette akaratát a helyiekre.

Bejegyzését olvasva felmerült bennünk a kérdés, hogy

vajon miért csinálja ezt? Miért csak a sárdobálás fontos a számára?

Mi, akik ott voltunk a fórumon, tisztában vagyunk azzal, hogy Gergely Bálint – minimum – füllent bejegyzésében. Semmilyen „ez lesz” típusú véleménynyilvánítás nem történt Horváth Tamás részéről, a polgármester nem kényszerítette rá akaratát a jelenlévőkre, akik egyszerű többséggel döntöttek a kérdésben.

Ebben a témában minden érintett fél véleménye fontos, és releváns lehet, ha a helyiek érdekeit képviselni – ellentétben Gergely Bálinttal, aki személyes céljait a közösség érdekei elé helyezi.