A Podmaniczky Zsuzsanna utcából a Víztorony közvetlen szomszédságába teszi át a székhelyét, így egy újonnan felhúzott, tágas és korszerű épületben működik tovább a Rákoshegyi Közösségi Ház a Kép utca és a Szilárd utca sarkán. Az építési munkálatok már elstartoltak, és előzetes számítások szerint akár december közepére le is zárulhatnak majd. A beruházás elindulásával egyidőben annak jártunk utána ezúttal, hogy az intézményhez milyen specifikus programok társíthatóak, amelyek időről időre közösségé kovácsolják a kerületrészben élőket.

Rákoshegyi Sokadalom néven híresült el az évek alatt a kerületrész ikonikus közösségépítő rendezvénye, ahol a megszokott programelemnek számító fakanálviadal és borkóstoló mellett gyermekprogramok, fellépések, olykor időszaki kiállítások fogadják a látogatókat a Rákoshegyi Közösségi Ház jelenlegi épületében, valamint annak környezetében.

Hasonló célkitűzés nyomán született meg, közel azonos elgondolás hívta életre a Rákoshegyi Napokat is a közművelődési intézményhez köthetően, és elsősorban abban rejlik a komplexitása ennek a projektnek, hogy nem csupán a már hagyományosnak számító szabadtéri és zárt térben megtartott rendezvényeknek ad otthont rendszeresen. A kerületrészi kitüntetést is akkor adják át minden páros esztendőben, a Szent István téren megrendezik a hagyományos búcsút, a Lisieux-i Szent Teréz templomban pedig ünnepi szentmisét és körmenetet is tartanak az eseménysorozat égisze alatt.

A közösségi ház udvarán tavaly ősszel galambok, nyulak, baromfik és különböző színben pompázó díszmadarak voltak láthatók, mivel abban az időszakban a Rákosmenti Kisállattenyésztő Egyesület tartott ugyanis ezen a helyszínen kiállítást, de egyaránt szervezett ide az évek alatt Borsche Károly, a Rákosmente Oldtimer Egyesület elnöke veterán autókat felsorakoztató járműmustrát.

A belső terekben a szakköri és klubfoglalkozások mellett gyakori a képzőművészeti tárlat, a könyvbemutató, irodalmi est, vagy ismeretterjesztő előadás, sőt, mindig sok érdeklődőt vonzott a kerületrész hírességeit bemutató Rákoshegyi beszélgetések elnevezésű sorozat is a rákoshegyi kulturális intézményben.

Amennyiben az új helyszínen felépülő, jóval nagyobb alapterületű és modernebb épületbe a közösségi ház majd átköltözhet, nemcsak a befogadóképesség nő majd meg a létesítményben, hanem a lehetőségek tárháza is gyarapodik, és a már megszokott közösségi események mellett akár más jellegűeket is életre hívhatnak onnantól fogva a szervezők.