Mivel a tavasz és a nyár a kinti mozgásformák első számú időszakának számít, ezért most, amikor meteorológiai értelemben is elbúcsúztunk az év legmelegebb hónapjaitól, könnyen gondolhatjuk, hogy a szabadtéri sporttevékenységektől szintén el kell köszönnünk egészen márciusig.

Annak érdekében, hogy ezt a feltételezést alaposan megcáfoljuk, adunk néhány jó ötletet azoknak, akik nem vidéken, nem a belvárosban, hanem itt, helyben, Rákosmentén szeretnének tenni egészségünkért, és az aktuális hőmérsékleti tényezőktől függetlenül szívesen töltenek időt a friss levegőn.

Azzal mindenki tisztában van, hogy népszerű rekreációs övezetnek számít a Népkert, mint ahogy az sem újdonság, hogy évek óta sikerrel zajlik a kerületben a kültéri fitneszparkok telepítése. Nem kell sokat keresgélni, szinte biztos, hogy hamar az utunkba kerül közülük egy-egy, ahol ősszel is végezhetünk kondicionáló edzéseket.

Az viszont már nem annyira közismert, hogy futókör található többek között a Gyökér utcánál és a Helikopter-lakópark melletti városi kiserdőben, amelyről azt írják másutt, hogy enyhén homokos terep, néhány dombocskától eltekintve zömében sík felület, kellemes kanyarok, továbbá árnyas-fás környezet fogadja ott a kocogás szerelmeseit Rákosmente Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös projektjének egyik gyümölcseként.

Akik szívesen sportolnak közösségben, mert ösztönzőleg hat rájuk a többiek elszántsága és eredményessége, azok immár nyolcadik alkalommal állhatnak rajthoz a Hajrá Rákosmente! futóversenyen szeptember 18-án, szombaton, hogy teljesítsék a Rákosmente Fő tér – Rákos-patak menti kerékpárút útvonalat.

Utóbbi helyszín egyébként jellegéből adódóan ebben az évszakban is a biciklisek kedvence lehet, akárcsak az 525. tér, amelyért viszont inkább a kosarasok rajonganak az ottani speciális pályának köszönhetően. Annak kedveltségére az idei évben éppen augusztus 29-én megrendezett utcai kosárlabdafesztivál egyaránt rásegített, használatának pedig a hűvösebb időjárás szintén nem vet gátat.

Az általunk megemlített – ősszel szintúgy bátran igénybe vehető – szabadtéri sporteszközök között olyanok is akadnak, amelyek még nincsenek bejáratva, nemrég avattak fel ugyanis Rákoscsaba-Újtelepen, a Demjén utcai játszótér melletti területen pingpongasztalokat, melyek egyébként önkormányzati képviselői keretből kerültek beszerzésre.