Éveket, talán egy évtizedet is vissza kell lapoznunk Rákosmente történelmében, amikor először komolyan felmerült, hogy kerületünknek szüksége van egy multifunkcionális sportcsarnokra.

A gondolat szépen lassan szárba szökkent, és Riz Levente elindult azon a göröngyös úton, ami egy csarnok építéséhez kell. Természetesen mindig is akadtak olyan emberek, akik gáncsoskodásukkal, életképtelen, ám annál hangosabb ötleteikkel akadályozták a munkát.

Szerkesztőségünk minden tagjai aktív sportéletet él, így mi nem csinálunk titkot abból, hogy teljes mellszélességgel támogatjuk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építését – pártállástól, világnézettől függetlenül! Első a kerület, első Rákosmente!

Ezért is örültünk annak a felmérésnek, amit az önkormányzat oldalán vettünk észre. A cikk szerint

a kerület lakosainak több mint kétharmada (68%) támogatja a központ megépítését.

A fiatalok majd 3/4-e, míg az idősek több mint 60 százaléka az építkezés mellett áll.

Érdekesség, hogy minél magasabb az iskolai végzettség, annál nagyobb a sportcsarnok támogatottsága, de az sem elhanyagolható szempont, hogy a legfeljebb 8 általánost végzettek több mint 60 százaléka is az építkezés mellett áll.

Az önkormányzati írás szerint

a közvélemény-kutatásban 1000 fő, tizennyolcadik életévét betöltött, véletlenszerűen kiválasztott rákosmenti lakó vett részt, és összességében pozitív visszajelzéseket kapott a megrendelő.