Kerületünk sajnos nem rendelkezik saját kórházzal, így néhány évvel ezelőtt Rákosmente vezetése célul tűzte ki, hogy a gyógyításra szoruló polgártársainknak a lehetőségekhez mérten a legmagasabb szintű orvosi ellátást tudja biztosítani – ezzel párhuzamosan az önkormányzat felújíttatta a Diadal úti rendelőt, a Naplás úti gyermekrendelőt, valamint a Kucorgó úti rendelőt is.

Eme gondolatot tett követte, és a városvezetők eldöntötték, hogy a meglévő szakorvosi rendelő kapacitását és szolgáltatását bővítik. Ezen felül az eddig szétszórtan működő szakrendeléseket egy épületbe vonják össze. Rákosmente már 2017-ben, az Egészséges Budapest Program keretében, 1,65 milliárd forintos állami támogatásban részesült.

Kerületünk számára örömhírrel zárult a 2020-as esztendő. A magyar kormány újabb támogatást szavazott meg a szakrendelő bővítéséhez, így összesen majd 4,45 milliárd forint (ebből 100 milliót önkormányzatunk vállalt) áll rendelkezésre.

Ennek kapcsán kiderült, hogy az eddig négy, különböző helyen működő szakrendelő egy helyen fogadhatja majd a rákosmentieket. A felújított épületben lesz majd tüdő- és bőrgyógyászat, valamint gasztroenterológiai szakrendelés is.

Érdekesség, hogy az országos politika fősodrába is bekerült a szakrendelő ügye, hiszen a kerület országgyűlési képviselőjének, Dunai Mónikának az állítása szerint: ő személyesen továbbította a kerületiek igényét a szakrendelő bővítésével, felújításával kapcsolatban a miniszterelnöknek, aki a szakmai alapokon nyugvó koncepció támogatásáról biztosította.

Azt fontos kiemelni, hogy az ígéretek szerint az építés ideje alatt is zavartalan lesz a betegellátás a szakrendelőben!