Ilyenkor, nyáron hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni az étkezésünkre. Lángosozunk, jégkrémeket eszünk, és nyaraláskor kis túlzással pizzahegyeket pusztítunk el. Ezúttal olyan sportolási lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyek itt, Rákosmentén mindenki számára könnyen elérhetőek, és amiknek segítségével az esetlegesen felcsúszott kilók száma csökkenthető lehet.

A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont Rákosmente dinamikus sportéletének fókuszpontja, ahol több mint 50 sportegyesület 20 különböző sportágban talál otthonra. A nyári vakáció ideje alatt is bővelkedik az intézmény kalóriacsökkentő programokban. Megtartja például nagy sikerű aerobikedzéseit Czanik Balázs, aki a szenior korosztály tagjait is bevezeti az egészséges és mozgásban gazdag életmód rejtelmeibe. Tollasozni is lehet ebben az időszakban a létesítményben a Kék Sólymok Tollaslabda Sportegyesület csapatával Rákosmente Önkormányzatának jóvoltából, a városvezetés egyébként ezt a Mozdulj Rákosmente! elnevezésű, több elemből álló kezdeményezést már a nyár beköszönte előtt meghirdette.

A közelmúltban átadott Ede utcai szabadidőparkban 10 különböző sportágat lehet kipróbálni, ezáltal könnyebb formába lendülnie mindenkinek, a hasonló céllal beépített, Cséplő utcai helyszínen pedig a felnőttek a futás iránti szenvedélyüknek hódolhatnak, a gyerekek pedig bizonyára imádják majd a mezítlábas tanösvényt és a KRESZ-pályát is, nagyon sok jótékony hatása van a biciklizésnek emellett pedig a kicsik a közlekedési szabályokkal is megismerkedhetnek. Akik pedig kutyájukkal együtt érkeznek, azokat agility pálya várja, nagy kultusza van ugyanis az ebekkel való együtt sportolásnak, nincs ez másként itt sem, a 17. kerületben.

A Keresztúri Központi Kosáriskola játékosai avatták fel a XV. utcai felújított kosárlabdapályát, mely beruházás Rákosmente Önkormányzatának megbízásából egy ingatlanfejlesztő kft. társadalmi felelősségvállalásának keretében valósult meg. A pálya kiválóan alkalmas az úgynevezett utcai játékra, az öntött gumiburkolat pedig sportolás közben kíméli az ízületeket, így a terület használatát bármely korosztály számára minden hozzáértő készséggel ajánlja, a kosarazás akár baráti társaságoknak is klassz programjuk lehet. Ugyanennek a kikapcsolódási formának kedvez az 525. téri kosárlabdapálya, ahol az 525. Cup utcai kosárlabda fesztivál kerül megrendezésre évente, a sporteseményt egyébként Fair Play-díjjal tüntették ki nemrégiben.

Aki pingpongozni szeret inkább, többek között Rákoscsaba-Újtelepen találhat szabadtéren elhelyezett asztalt, tavaly nyáron pedig műfűvel ellátott focipályát adtak át a Szabad Május téren, úgyhogy aki nem elégedett meg azzal, hogy a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság eseményeit passzívan figyelje, és maga is kedvet kapott a futballozáshoz, akár itt is megteheti a kerületben.

A fitneszparkok látogatottsága az év legmelegebb hónapjaiban is tetemes mértékű, több helyen elérhető Rákosmentén egy-egy ilyen, A kültéri fitneszeszközök széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte minden korosztály megtalálja a magának megfelelőt, a nagy melegben gyakorivá váló jégkrémfogyasztás következményét kiválóan le lehet mozogni ezeken a helyszíneken.

„Ép testben, ép lélek!” – tartja a régi közmondás, amelyről ilyenkor, nyáron se feledkezzünk meg! Érdemes a rendszeres mozgást beépíteni a mindennapjainkba, hogy sokáig élhessünk teljes életet a szeretteink körében.