Az esztendő utolsó napja itt, Rákosmentén is különleges, ugyanis ismét nagyszabású buli készülődik december 31-én a Fő téren. Ezúttal annak jártunk utána, hogy mire számíthatnak azok, akik úgy döntenek, hogy a 17. kerület egyik legjelentősebb szabadtéri rendezvényére kilátogatva szilvesztereznek.

Onnan kell kezdenünk, hogy itt, Rákosmentén már a mai nap folyamán rákészülhetünk az év utolsó napját övező közösségi élményekre, 18 órától előszilveszteri jégdiszkóval várják ugyanis a korcsolyázás és a bulizás együttes kedvelőit a szervezők a Fő téren. DJ Bolha december 31-én hasonló szerepkörben tűnik fel, mint ma este, aznap 19 órától ugyanis ő keveri a zenéket az elkövetkező koncertekre való ráhangolásként a helyszínen. Vicces ezt így leírni, de legközelebb immár a 2024-es esztendőben kap újra a rendezvényen igen fontos szerepet, nem kell azonban sokat várni rá, mert az hamar elkövetkezik, hogy 0:30-tól két teljes órán át a jó hangulatért ő felel.

Deníz és Orsovai Reni duója 20 órától lép közönség elé Rákosmentén, 20:45-től pedig egy tribute zenekarnak, a Bryan Adams slágereit előadó Room Service nevű formációnak adják át a terepet. 22 órakor ugyanitt Delhusa Gjon lép fel. 22:45-től a kerületi kötődésű MégEgyKör koncertezik Nánássy Tiborral, aki 2022 óta frontembere az együttesnek. Az újévi köszöntőnek éjfél előtt néhány perccel helyi szinten is nagy jelentősége lesz, és újra megtartják a hivatalos tűzijátékot, amely hosszabbnak és látványosabbnak ígérkezik, mint annak előtte. Tavaly ilyenkor Rákosmente Önkormányzatának döntése alapján a helyhatóság nem rendezett ilyet, azonban gyakori volt a saját célra vásárolt pirotechnikai eszközök használata, mint minden kerületben. A szakemberek ezzel kapcsolatban rendre arra figyelmeztetik az érintetteket, hogy a legtöbb állat számára az ilyenkor bekövetkező fény- és hanghatások nagymértékű stresszfaktort jelentenek, így a kutyák ijedtükben akár 30-40km-t is megtehetnek.

A már emlegetett Borvári László a tűzijátékot követően lép be idén újra a képbe, és elhozza a Fő tér közönségének a legjobb zenéket. A lemezlovas egy vele készült mini interjúban kifejtette, hogy mindig örömmel tesz eleget a meghívásnak, hiszen ilyenkor úgy érzi, hogy a barátainak játszik szeretett kerületében.

Ha pedig javasolhatunk mi is valamit a Fő téren bulizni vágyó rákosmentieknek: szerintünk fontos, hogy rétegesen öltözzenek fel, de nyugodtan viseljenek magukon mókás vagy figyelemfelkeltő kiegészítőket, és akkor pontosan azt az atmoszférát teremthetik meg önmaguk számára, mintha zárt térben ünnepelnének!

Bár az adventi és év végi időszak rendezvényei lezárulnak az óévbúcsúztató esemény végeztével, a helyszínen felállított korcsolyapálya azonban egészen február 4-ig várja az érdeklődőket 500 forintos belépőárral, korcsolyabérlési lehetőséggel, illetve csoportos kedvezménnyel.