A rákosmentiek méltán büszkék arra, hogy a Rákos-patak partján lehet kerékpározni. Illetve egy hosszú szakaszon lehet, mert a többinek most kellett volna megépülnie… Elöjáróban kijelenthetjük: nem fog!

Van nekünk itt Rákosmentén egy szép kerékpárutunk a Rákos-patak partján, és van egy „csodás” főpolgármesterünk Budapesten. Karácsony Gergelyről mindannyian tudjuk, hogy nagyon szereti a rivaldafényt, és ha már megkapja, akkor szeret nagy okosságokat, bölcsességeket megosztani a nagyérdeművel. Ezekben a monológokban állandó hangsúlyt kap az a frázis, miszerint ő a zöld és kerékpárosbarát főpolgármester. Ez szlogenben szépen hangzik, amikor tettekkel kellene bizonyítani, akkor valahogy, valamiért mindig akad egy vagy több probléma.

A kerékpárosbarát jelző fénye eléggé megkopik, amikor azt látjuk, hogy Karácsony buszsávban közlekedik autójával, vagy autómentes napra is autóval megy, esetleg találomra leszúr egy-egy bólyát nagy forgalmú fővárosi utakra, és az onnantól kezdve az autóút egyik sávja – varázsütésre – bicikliúttá válik.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy Karácsony csak kerékpárosbarátnak hazudja magát, máskülönben kapva kapott volna azon az alkalmon, hogy Rákosmentén kerékpárutat építsen az Európai Unió pénzén!

Az történt ugyanis, hogy még Tarlós István idején 2015-ben elkezdődött a folyamat, 2016 végén már aláírásra került a támogatói szerződés. A különböző területek, önkormányzatok szakemberei hetente, kéthetente megbeszéléseket folytattak egymással. Rákosmente Önkormányzatának honlapján megjelent cikkből kiderült, hogy semmi gond nem volt a projekttel addig, amíg Karácsony Gergely nem kaparintotta meg Budapestet. Ahogy jött Karácsony, a kétheti megbeszélések is elmaradoztak.

2022 márciusában Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere személyesen egyeztetett a főpolgármesterrel, aki ígéretet tett arra, hogy a kerékpárút meg fog épülni!

Eltelt másfél év és egy kapavágás nem történt. Kapavágás? A kerékpárút mellett a füvet sem kaszálják le rendszeresen!

Horváth Tamás Facebook-videójából kiderült, hogy

Karácsonyék elkaszálták a kerékpárút megépítését!

Sőt! Csakhogy legyen kedvünk „nevetni”: az Európai Unió 2,7 milliárd (!!!) forintot adott a Fővárosnak, amit most szépen vissza kell adni jogos tulajdonosának.

Egyszerűen felháborító az, hogy ekkora mennyiségű ingyenpénzt Karácsony Gergely tesze-toszaságából kifolyólag nem sikerült felhasználni!

Rákosmente polgármesteréhez csatlakozva, mi is feltennénk a kérdét:

Karácsony Gergely! Mikor építi meg a rákosmenti kerékpárutat?