2023-ban 23. alkalommal rendezték meg a Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi Találkozóját, melynek ezúttal Maroskeresztúr adott otthont. A helyszínre Rákoskeresztúr képviseletében Horváth Tamás és dr. Füzesi Péter városvezetőkkel egyetemben egy több mint 50 fős delegáció utazott el, a fellépők között pedig a rákosmenti kötődésű MégEgyKör zenekar is ott volt, írásunkban ezúttal őket mutatjuk be.

Az 1999 tavaszán bekövetkezett tiszai és bodrogi árvízről tudomást szerezve Balatonkeresztúr képviselő-testülete anyagi támogatást nyújtott a jelentős károkat szenvedett Bodrogkeresztúrnak. Ebből a gesztusból nőtte ki magát később a Keresztúr Nevű Települések Találkozója melynek 2023-ban Maroskeresztúr adott otthont. A nagyszabású eseményen Rákoskeresztúr delegációja is részt vett Horváth Tamás polgármester és dr. Füzesi Péter alpolgármester vezetésével, a helyszínen pedig sok más fellépő mellett a MégEgyKör zenekar adott koncertet.

Rákosmente 2019-ben elhunyt egykori polgármesterének zenekaraként RLB, azaz Riz Levente és Barátai néven muzsikált kezdetben a formáció, melynek akkori tagjai (Abaházi Csaba, Riz Levente, Martonosi László, Mirák József, valamint Takáts Botond) 2015-ben MégEgyKör elnevezéssel folytatták tovább a zenélésen és dalszerzésen alapuló közös projektjüket. Mint azt a névváltoztatás idején nyilatkozták: próbatermi gyakorlás közben találták meg új nevüket, amely jól körülírható mögöttes tartalommal bír: „Adott még a lehetőség, lehet még alkotni, van tehát legalább még egy körünk mindenből” – ezt az életfilozófiát hirdeti azóta is az elnevezés.

Utószilveszteri, farsangi bulik, és egyéb koncertélmények saját dalokkal, illetve jól ismert slágerekkel: ebbéli útjukat már kezdetektől számos helyi fellépés fémjelezte. 2019 szeptemberétől új időszámítás kezdődött a zenekar életében, elhunyt ugyanis a zenésztársuk, innentől pedig a néhai Riz Levente emlékét évenkénti rendszerességgel megszervezett speciális koncertekkel is méltón megőrizve folytatták tevékenységüket. Ezeken a többszörösen összetett rendezvényeken olyan zenekarok és előadóművészek lépnek színpadra minden esztendőben, akikhez az egykori városvezető támogatóként vagy zenésztársként kötődött életében. A közös emlékezésen túl az e fajta események rendre olyan nemes célt szolgálnak, amelynek köszönhetően több nehézsorsú rákosmenti nagycsalád is támogatásra lelhet, mivel a jegyek eladásából befolyt teljes összeget a MégEgyKör zenekar ilyenkor az ő számukra ajánlja fel. 

Ha már említettünk az együttessel összefüggésben rendhagyó koncerteket, nem mehetünk el amellett sem, hogy a pandémia ideje alatt, egészen pontosan 2020 május elsején végig muzsikálták a napot egy teherautó platóján számos helyi utcában, valamennyi kerületrészben – Rákosmente Önkormányzatának felkérésére. A városvezetés szerette volna ugyanis enyhíteni a járvány okozta bezártság érzetét azzal, hogy házhoz viszi az elmaradt Majális hamisítatlan hangulatát az együttes segítségével. Ez a kezdeményezés a helyhatóság részéről utólag visszatekintve is egy emlékezetesnek bizonyuló, kiváló ötlet volt, melyhez a MégEgyKör örömmel csatlakozott.

2022 áprilisában Rákosmente ismét összefogott, és támogatásáról biztosította az orosz-ukrán háború elől menekülőket, illetve a Kárpátalján élő magyarokat is. Az előbbi célkitűzések megvalósítása érdekében került megrendezésre akkor a „Koncert a bajbajutottakért Rákosmentén” elnevezésű esemény a XVII. Kerületért Egyesület szervezésében. A MégEgyKör zenekar itt szintén fellépett.

2021-től Nánássy Tibor lett a formáció új énekese, aki akkortájt addigi pályafutásáról, illetve a zenekar tagjaival való együttműködésről bővebben is beszélt a Rákosmente Televízió népszerű portréműsorában, a Helyi Értékben. Azóta a formáció megfordult például ikonikus játszóhelyükön, a Csekovszky Árpád Művelődési Házban, a Vigyázó Sándor Művelődési Központban, a Fő téren, vagy a Népkertben, idén júliusban pedig a már említett Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi Találkozóján szórakoztatták a megjelent küldöttségekből álló közönséget.