A nyári vakáció ideje alatt a kisgyermekes családok is több időt töltenek el a játszótereken, hiszen ilyenkor az iskolaszünet és a szülőket érintő szabadságolások miatt minden hozzátartozónak jóval több ideje akad. Ezúttal kiválasztottunk egy-két népszerű játszóteret, amelyeket érdemes szerintünk akkor is kipróbálni, hogyha azok történetesen nem a lakóhelyünkhöz közel, hanem egy távolabbi kerületrészben vannak, mivel mindegyik általunk ajánlott terület valamilyen korszerűsítésen esett át a tavalyi esztendő ugyanezen időszaka óta.

Nyaranta még hangosabb a 17. kerületi játszótereken is a gyerekzsivaj, a vakáció ideje alatt ugyanis jó kijönni a gyerekekkel valamelyik helyszínre, ahol számtalan kipróbálásra váró játszóeszköz van. Az első terület, ami felkeltette a figyelmünket, mivel ott jelentős korszerűsítés zajlott le a közelmúltban, az az Aranylúd utcai játszótér, ami 2021 decembere óta fogadja a környékbeli családokat. A helyszínen mindez idáig semmi nem védte a kánikula negatív hatásaitól a homokozóban tartózkodókat, ezért igény mutatkozott egy úgynevezett napvitorla beszerzésére, amely a sűrű szövésének köszönhetően szűri a közvetlen napfényt, és egyfajta árnyékoló funkciót lát el általánosan. Ugyanilyen napvitorla már felállításra került a Tanár utcai játszótéren, itt tavaly óta óvja a homokvárakat építő gyerekeket a nap káros sugaraitól a tavaszi, nyári és koraőszi időszakban.

2022-ben Rákoscsaba-Újtelepen, a Diadal és Demjén utca közötti játszótéren a korábban felállított két pingpongasztal nagy sikerű üzembe helyezését követően egy baba-mama típusú, valamint egy klasszikus kétállásos hintával bővült a szabadtéri létesítmény játszóeszközállománya, ennélfogva ide is egyaránt el lehet hozni a kis és nagyobb tesókat, mindegyiküknek megvan az életkor szerint használható hintatípusa, nem lesz gond, hogyha hintázni is egyszerre akarnak. Ugyanitt a kivitelezők kicserélték a labdafogó hálókat, tavaly augusztus óta pedig készségfejlesztő játékoknak örülhetnek mindazok, akik erre a játszótérre járnak.

Terék Norbert európai ranglista harmadik, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes extraliga játékos asztaliteniszező, valamint Halász Dezső önkormányzati képviselő bemutató mérkőzésével avatták fel még az előző ősszel azt a két új pingpongasztalt, melyeket a Rákocsaba-Újtelepen található Aranykút utcai játszótéren állítottak fel a szakemberek a mozgásforma kedvelőinek, akik természetesen nyaranta is rendszeresen kijárhatnak ütőikkel és labdáikkal.

A Helikopter lakóparkban található másik helyszínen telepítésre került egy új köteles mászó játékelem, felújították a hintát, kicserélték a sérült elemeket, lefestették a játszóvárat és a hajót, Szabó Tiborné és Dr. Bényi Zsolt képviselői hozzájárulása által pedig ugyancsak egy új pingpongasztalt állítottak fel a területen szóval itt is bőséggel találhatunk módot a napközbeni kikapcsolódásra.

Két moduláris játszótérrel gyarapodott Rákoscsaba: a beruházás egyik helyszíne az Ede utcai játszótér, a másik pedig a Derkovits tér volt. Magyarországon elsőként Rákosmentére telepítettek ilyen jellegű eszközöket, így aztán célszerű közelről is megnézni azokat. Idén a Szabad Május téren a már meglévő kültéri játékokon kívül egy többkombinációs mászókát, egy mérleghintát és egy egyensúlyozó gerendát szereltek fel a kivitelezők, ide is érdemes tehát eljönni nyáron az akár távolabb eső kerületrészekből.