Budapest, 2020. július 26. A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Kilenc hónappal ezelőtt egyik napról a másikra – kettő kivételével –, nagy megdöbbenést és értetlenséget keltve, összes rákosmenti postáját bezárta a Magyar Posta.

A Magyar Posta vezetőségének döntése ellen Horváth Tamás, Rákosmente polgármesterének vezetésével sokan, sokféleképpen tiltakoztak. A polgármester Facebook-oldalán megosztott egy videót, amiben kérte a posta vezetőit, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. A videó híre az országos médiába is eljutott, hiszen az RTL Híradója interjút közölt Horváth Tamással.

A bezárás következménye az volt, hogy akinek bármilyen jellegű postai tennivalója akadt annak el kellett mennie a rákoskeresztúri postára vagy ki kellett buszoznia a Pesti út elejére, a Tescoba.

Ezzel párhuzamosan a polgármester Facebook-oldalán arról számolt be, hogy találkozott a posta vezérigazgatójával, akiről a posták újranyitásáról tárgyalt.

Június végén Rákosmente polgármestere újabb videóval jelentkezett, amiben bejelentette, hogy posták fognak nyílni a kerületben.

A videóban elhangzottak szerint Rákosmente Önkormányzata támogatni kívánja azokat a postával szerződött partnereket, akik részt vesznek a Magyar Posta partneri programjában. A partneri program lényege a következő:

A partneri program keretében a Magyar Posta lehetőséget biztosít, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek is még nagyobb számban vegyenek részt. Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhető a postai feladatellátás, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel. A modell lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetőek. Ennek köszönhetően egy helyen, gyorsan és hatékonyan vehető igénybe több szolgáltatás is.

Bízzunk abban – és a Horváth Tamás szavai alapján –, joggal bízzunk abban, hogy Rákosmentén is lesznek olyan vállalkozók, akik csatlakoznak fognak a Magyar Posta partneri programjához!