Már csak pár hét, és április 3-án a választási urnák elé járulunk. A rákosmentiek tudatosan és hagyományosan arra törekszenek, hogy az országos politikai dallamok ne zavarják meg a kerületiek mindennapjait. Igyekeznek azokra bízni helyi és állami szinten az érdekképviseletet, akik valóban Rákosmentéhez kötődnek.

Ezt a nyugodt kerületet sikerült Gyurcsányéknak egy jól irányzott sziklával felkorbácsolni. Sokak számára ismert, hogy Lukoczki Károly helyett (a gyanús körülményekről itt írtunk) egy helyi beágyazottsággal kevésbé bíró, politikai ejtőernyőst hajítottak Rákosmentére, Szilágyi György személyében.

Szilágyi György a Jobbik egyik régi háttérembere, sok érdemi teljesítménye azonban nem volt, van azonban egy elhíresült mondata, ami sok rákosmentinél kiverte a biztosítékot. Hogy mit mondott Szilágyi?

„Gyere ki, úgy nyakon b.szlak, hogy leszáll a fejed”.

Igen, jól olvastátok. A pár éves esetről az országos sajtó alaposan beszámolt. Mielőtt azonban kritika nélkül bedőlnénk a sajtónak, úgy döntöttünk utánajárunk: igaz-e, hogy a parlamentben veréssel fenyegetőzött Szilágyi György?

Szerencsénkre az Országgyűlés honlapján visszakereshető minden egyes nap pontos jegyzőkönyve, így könnyű dolgunk van, a jegyzőkönyv alapján szóról szóra idézhetjük a baloldali jelölt mondatait:

„DR. TIBA ISTVÁN jegyző: Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Z. Kárpát Dániel, Jobbik; Szávay István, Jobbik; Ander Balázs, Jobbik; Magyar Zoltán, Jobbik (Szilágyi György Dömötör Csabának: Ne mutogassál! Gyere ki! Úgy nyakon baszlak (sic!), hogy leszáll a fejed!); Bodó Sándor, Fidesz.”

Ezek után csak egy kérdésünk maradt:

szerintetek viselkedhet így egy olyan képviselő, aki a mi, rákosmenti polgárok szavazatával nyerné el a képviselői mandátumot?

Természetesen rátok bízzuk a döntést! Írjatok, kommenteljetek! Várjuk észretételeiteket!