Néhány napja egy klassz Instagram-videó járta be az internetet. Ebben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtósai arra próbálták ráirányítani a figyelmet, hogy a munkatársaik napi 24 órában, 12 órás műszakokban azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságosan hazaérjen.

Vicces, és mókás a videó, azonban azt nem gondoltuk, hogy napokkal később a rákosmenti lakók is „tipikus kommentelővé” válhatnak…

Napok óta arra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy vizesek, csúszósak lehetnek az utak. A fontolva haladást szem előtt tartva a vizessel még úgy, ahogy elbánik az autós, ám a csúszós út már a tapasztaltabb sofőröket is próbatétel elé állíthatja.

Az első csúszós reggelen még mindenki elnéző a közútkezelő szakembereivel kapcsolatban, hiszen pontosan tudják a rákosmenti lakosok, hogy idő kell ahhoz, amíg a sószórók kiérnek a XVII-be. Aztán a rákosmenti lakos beutazik a belvárosba, ahol már egyre kevesebb a csúszós út.

A második csúszós reggelen már azért a szemét mereszgeti a rákosmenti lakos arra, hogy még mindig sok helyen csak csúszkálva lehet közlekedni a kerületben. Aztán a rákosmenti lakos beutazik a belvárosba, ahol már nem találkozik csúszós útszakaszokkal.

A harmadik csúszós reggelen már csúnya gondolatok is beférkőznek a rákosmenti lakos agyába azzal kapcsolatban, hogy még mindig életveszélyes a közlekedés. Aztán a rákosmenti lakos beutazik a belvárosba, ahol már nyoma sincs a csúszós utaknak.

A negyedik csúszós reggelen a rákosmenti lakos elindul autójával a belváros irányába, és bármennyire is óvatos, sajnos balesetezik.

(Képünk illusztráció)

Ekkor a rákosmenti lakos először is hálát az égieknek, hogy sérülés nélkül megúszta a balesetet. Majd az autó elszállítása után elkezd azon gondolkodni, hogy miért csúszósak az utak Rákosmentén…

A balesetet szenvedő rákosmenti lakos ekkor felteszi a kérdést:

az utak állapotáért ki a felelős?

Egy kis utánajárással megoldja a rejtélyt: a Budapest Közút Zrt. a felelős, de ők ugyebár egyáltalán nem végzik jól a dolgukat. Ahhoz, hogy jól végezzék egy kis vezetői ráhatásra lenne szükség a Fővárosi Önkormányzat, illetve Karácsony Gergely részéről. De ugyebár az nincs, hisz a Tisztelt Főpolgármester Úr mindennel foglalkozik, csak a rá bízott fővárossal nem…

A balesetet szenvedő rákosmenti lakosnak ekkor még az is eszébe jut, hogy a belvárosban már az első napokban biztonságos volt a közlekedés, míg Rákosmentén még a negyedik napon sem, és felteszi magának az alábbi kérdést:

Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat vajon miért bünteti a rákosmentieket?

Eme kérdésen dilemmázva a balesetet szenvedő rákosmenti polgár szomorúan és gyalogosan bandukol haza, amikor észreveszi, hogy itt is, meg ott is hiányoznak a kukák… Kutakodik emlékezetében, amikor is megtalálja a kérdésére a választ:

Ezt is Karácsonyék szerelték le tavaly…

Lehet, hogy 2022-t írunk, de Karácsony Gergely és a Fővárosi Önkormányzat dühe továbbra is élénken él a rákosmentiekkel szemben.