Véget ért az Előválasztás2021. Számunkra az volt a legfőbb kérdés, hogy a Karácsony Gergely által támogatott Lukoczki Károly, vagy a Gyurcsány Ferenc igájába kerülő egykori huligán, a jobbikos Szilágyi György lesz-e a jelölt a XVII. kerületben.

Rákosmenti lakosként azért hall ezt-azt az ember, így szerkesztőségünk tagjai sem aludták át az elmúlt hónapokat, és mi is hallottunk olyan megbízható helyről megerősített információt, hogy ez a választás csak egy színjáték, és a végeredmény már megszületett:

Szilágyi György lesz a kerületi ellenzéki jelölt.

A végeredmény ismeretében nem kellett csalódnunk informátorainkban, hiszen baloldalra sodródó Jobbik politikusa alaposan elverte Lukoczki Károlyt.

Ki is az a Szilágyi György?

Mielőtt életrajzából kiemelnénk egy-két fontosabb állomást. A legfontosabb, és rákosmentiek számára a legrelevánsabb:

információink szerint Szilágyi György nem él a kerületben.

Tehát úgy akar képviselni minket, hogy fogalma sincs arról, hogy milyen Rákosmentén élni!

Szilágyi már a ’90-es években nevet szerzett magának, ugyanis tagja volt a hírhedt ferencvárosi 2-es szektornak, amely akkoriban Magyarország legkeményebb huligáncsoportja volt. Ezen kívül tagságot viselt az FTC Baráti Körben, vezetője a Magyar Labdarúgó-szövetség Szurkolói Koordinációs Irodájának, alapító tagja a Ferencváros Szurkolók Szövetségének. 2007-ig járt ki a Ferencváros labdarúgó-csapatának mérkőzéseire.

Szurkolói körökből úgy értesültünk, hogy a Fradi keménymagjának tagjai évek óta elhatárolódnak Szilágyitól. Sőt, amióta Gyurcsány bábja lett, olyan ellenséges személynek tekintik, aki megtagadta elveit, és behódolt a hazudós, egykori kormányfőnek.

Szilágyi politikai pályáját a MIÉP-ben kezdte, ám miután mentorát kizárták a pártból, ő is lelépett. 2008-ban csatlakozott a Jobbikhoz. 2010-ben listáról szerzett országgyűlési mandátumot, ahol nyomdafestéket nem tűrő felszólalásairól is hírhedtté vált.

Ilyen volt, amikor 2017-ben egy kormánypárti államtitkár felszólalása után a következőt mondatot kiabálta be:

„Gyere ki, úgy nyakon b.szlak, hogy leszáll a fejed”.

Azonban az elkötelezetten szélsőjobboldali Jobbik az évek során szépen kitermelte azt a politikusgenerációt, akik szakítottak az alapértékekkel, és Gyurcsány Ferenchez kezdtek el közeledni. Ennek az lett a végeredménye, hogy a bukott kormányfő dékája is beállt Szilágyi mögé az előválasztáson. Ám érdekesség, hogy az egykori huligán – a többi DK támogatású jelölttel szemben – plakátján nem merte felvállalni Gyurcsányt.

Azt a Gyurcsányt, akit évekkel ezelőtt még „hibbant Nérónak”, pártját pedig „törpepártnak” aposztrofált.

Arról sem felejtkezzünk el, hogy nem is olyan rég, éppen a koronavírus-járvány kellős közepén a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban Szilágyi György burkolt zsidózásba „menekült”:

„Mi lesz a következő lépés? Akinek nincs védettségi igazolványa, azt koncentrációs táborba zárják?”

Róna Tamás főrabbi és a Tett és Védelem Alapítvány is elítélte a védettségi igazolványt a sárga csillag viselésével összehasonlító Gyurcsánnyal kokettáló jobbikos politikus kijelentését. 

Egy kis érdekességként arról se felejtkezzünk el, hogyan készítette elő a Momentum és Gergely Bálint Szilágyi színrelépését. Ez a „momentum” is azt bizonyítja, hogy ez a „verseny” már előre le volt játszva.

Nem is olyan rég volt az, amikor a Gergely Bálint hónapokon keresztül aktívan folytatta saját kampányát. Sőt, magabiztosan állította, hogy ő lesz a törpepártnak nevezhető Momentum jelöltje, amikor egy szép májusi szombaton egyszer csak jött a hír, hogy Gergely visszalépett Szilágyi javára.

A Facebook posztokból azonban úgy tűnik, hogy erre Bálint sem volt felkészülve, ugyanis még péntek este is javában kampányolt, majd szombaton hirtelen már Szilágyi akoljában találta magát…

(Felül a péntek esti bejegyzés, alul a szombat reggeli.)

Sokunk nevében mondhatjuk, hogy rákosmentiként nem akarjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc által ránk erőltetett, a kerületiek életét még csak hírből sem ismerő politikus képviselje az érdekeinket!