„Budapest, Budapest, te csodás!” A főváros szépségeit annak idején ikonikus dalában Rátonyi Róbert énekelte meg. Én nem eldalolom, helyette szabályos rendszerességgel megírom, mit adott nekem Rákosmente, bízva abban, hogy sokakkal lesznek közösek az emlékeink.

Aki egyszer is vészelt már át tartós kánikulát panellakásban, annak szemében az Újlak utcai uszoda akár több helyet is előre kúszik Rákosmente ikonikus helyszíneinek ranglistáján. Amíg a hűvösebb évszakokban érthető módon a létesítmény fedett terei kapnak nyilvánosságot, addig a nyári vakáció ideje alatt a strand-szekció látogatottsága emelkedik meg jelentősen.

Kevesen tudják, de az uszoda üzemeltetéséért már kilencedik éve az önkormányzathoz köthető Rákosmente Kft. sportrészlege felel, és végez el rajta szezonról szezonra, esztendőről esztendőre különböző korszerűsítéseket.

Rögtön az első évben új beléptető rendszer, a medence körüli burkolat javítása, valamint számos hasonló jellegű feladat megvalósítása várt az új fenntartókra, a komplexumban defibrillátort is elhelyeztek, amelyet még Riz Levente néhai városvezető adott át 2013-ban a műszaki igazgatónak.

A 2014-es szezonban elsősorban az épület központi részeire koncentráltak a szakemberek, a rákövetkezőben viszont a helyszínen található két finnszauna újult meg komolyabban. 2016-ban a legjelentősebb javítások a gépészeti, illetve fűtési frontokon, valamint a vízvezetékrendszerrel összefüggésben valósultak meg, de ha akár csak többé-kevésbé is nyomon követtük az intézménnyel kapcsolatos történéseket, megfigyelhettük, hogy minden időszakban igyekeztek valamilyen módon fokozni a látogatói élményt a Rákosmente Kft. munkatársai.

Tavaly decemberben viszont időlegesen egy másik funkcióval is felruházták az épületet, ott rendezték meg ugyanis a Magyar Kerékpáros Szövetség égisze alatt a Magyar Kupa aktuális fordulóját, egészen pontosan többek között az uszoda és a strand területén, amely idén nyáron is a kerületben élők kedvenc bázisa lehet, érkezzenek akár a környező lakótelepekről, vagy a kertes övezetek valamelyikéből.

Sorozatunk további részeit ide kattintva olvashatod!