Egy kerületben – aktuális kormánytól, polgármestertől és ideológiáktól mentesen – mindig van valamilyen tennivaló, felújítandó épület. Nincs ez másképp Rákosmentén sem!

A XVII. kerület egyik jelentős egészségügyi intézménye az Egészségház utcában található gyermek- és fogorvosi rendelő. Aki abba a körzetbe tartozik, az pontosan tudja, hogyan néz ki az épület. Ha nem lenne kiírva, hogy mi célt szolgál az épület – csak kívülről látva a létesítményt –, mi biztosan nem mennénk be oda, akármennyire is fáj a fogunk…

Ám olvasói jelzésre megnéztük az M1 Híradójának egyik riportját, amiből kiderült, hogy Rákosmente Önkormányzata 80 millió forintot kap arra, hogy felújítsa az Egészségház utcai gyermek- és fogorvosi rendelőt.

(Egy kis kutakodás után azt is megtaláltuk az önkormányzat oldalán, hogy erről a fejlesztésről már márciusban hírt adott a hivatal…)

A bejátszásban arról esik szó, hogy a magyar kormány 10 milliárd forintot biztosít Budapest egészségügyi fejlesztésére, amiből – a már említett – összeg kerül a XVII. kerületbe. A riportban Füzesi Péter alpolgármester a következőt mondja:

A házi gyermekorvosi ügyeletben nagyon sok gyermek jelenik meg a szülőkkel együtt. Illetve a felnőtt fogászaton közel 40 ezer beteg-orvos találkozás van, tehát nagy igény van arra, hogy modern körülmények között tudjanak gyógyulni a betegek.

Bízunk benne, hogy minél hamarabb meg tud valósulni a beruházás!

Minden további részlet az alábbi videóban: