Az évek során néhány szezonális katasztrófavédelmi gyakorlat alkalmával vendégeskedtek rajta a Magyar Vöröskereszt és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai, valamint a Dél-pesti Önkéntes Mentőcsoport tagjai, ugyanakkor elmondható, hogy Rákosmente Önkormányzatának Polgári Védelmi Törzse, Önkéntes Polgári Védelmi Szervezete, Közterület-felügyelete, a helyi Rendőrkapitányság és Tűzoltóparancsnokság, a Delta Polgárőrség, illetve a báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület állománya rendszeres résztvevője volt ezeknek a rendezvényeknek.

A Ferihegyi út – Rákos-patak – Szabadság sugárút – Várvíz utca által határolt füves térségre azonban járványmentes időszakban több évre visszamenőleg minden június közepén országos szintű figyelem is vetült, a Nyilas-tábla ekkor ugyanis a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi Napoknak adott otthont.

A Fő tértől mindössze 300 méterre található helyszín ilyenkor megnyílt a civil lakosság, a tematikus bemutatók résztvevői, és a kiállítók előtt. Az érdeklődők honvédelmi tárgyi emlékeket, korhű öltözeteket, szimulált katasztrófahelyzeteket, majd egyéb rendvédelmi látványelemeket tekinthettek ott meg, nem csoda hát, hogy mindannyiszor különleges atmoszféra lengte be a Rákos-patak mentén található közel 20 hektáros területet.

A koronavírus járvány megjelenésének következtében a szervezők tavaly ugyan meghirdették, de le is mondták a programot, idén pedig már áprilisban napvilágot látott az az információ, amely szerint Horváth Tamás polgármester minden járványügyi kilátást figyelembe véve úgy döntött, hogy az eseménysorozat ezúttal is elmarad.